Se lasa apa in chiuveta, cu inaltimea de 15 cm, apoi se actioneaza cu pompa de mina, cu burduf de cauciuc, pina la scurgerea completa a apei din chiuveta.
Se opreste robinetul de siguranta dinaintea contorului si se inlocuieste racordul flexibil.
Se opreste apa pe coloana principala si se inlocuieste robinetul.
In cazul acesta exista doua optiuni: fie il puteti repara, fie trebuie inlocuit. De cele mai multe ori se poate schimba garniture de la baza vasului, dar daca acest lucru nu rezolva problema atunci trebuie sa il inlocuiti.
Aceste scurgeri trebuie desfundate periodic (chiar daca apa se scurge). Indepartati sita prin desfacerea surubului de fixare, dupa care cu un carlig din sarma, adunati deounerile si parul.
Spalati scurgerea cu cateva cani de apa fierbinte sau apa cu bicarbonat si otet in proportie de 1/3, turnata rapid in scurgere dupa amestecarea partilor. Se pot folosi cu atentie si solutii chimice caustice, speciale pentru desfundarea instalatiilor sanitare. In cazuri extreme se pot utiliza pompele (para) din cauciuc sau spirala metalica pentru desfundat, caz in care este indicat sa apelati la un instalator sanitar.
Se inchide robinetul de tur si se desface olandeza de pe robinetul de tur pana iese aerul complet si incepe sa curga apa. Apoi se strange olandeza si se deschide robinetul de tur.
Robinetii de trecere(cei dinspre coloanele de apa de la care se opreste apa rece/calda) trebuie invartiti/rotiti periodic (cel putin o data pe luna) cu atentie si fara efort. Daca observati picaturi sub/pe ei, daca se rotesc greu sau sunt blocati, solicitati ajutorul unui instalator sanitar.

Racordurile flexibile (mai ales cele de apa calda), nu trebuie miscate, fortate, intinse!
Racordurile flexibile nu se remonteaza si nu se refolosesc! Racordurile flexibile impreuna cu robinetii de trecere si