instalatii termice

Instalatii termice destinate cladirilor comerciale, publice, industriale – executie si mentenanta instalatii termice.

Lucrari instalatii termice in oferta Carpat Instal

  • Centrale termice
  • Seminee si termoseminee

CENTRALE TERMICE 

Montarile de centrale termice sunt cele mai solicitate dintre lucrarile de instalatii termice. In cazul in care ati luat decizia de a va instala o centrala termica, e indicat sa luati in considerare tipurile de centrale existente pe piata si specificatiile fiecareia pentru a avea certitudinea alegerii celei mai inspirate variante. Daca va intrebati care sunt cele mai uzuale tipuri de centrala si ce avantaje, dar si ce dezavantaje presupun, mai jos regasiti cateva dintre acestea:

Centrala termica electrica

Centrala termica prin condensatie

Centrala pe baza de combustibil solid

Daca va intrebati ce avantaje, dar si ce dezavantaje presupune fiecare dintre tipurile de centrale termice enumerate, mai jos regasiti cateva dintre acestea:

 • Centrala termica electrica este potrivita pentru spatiile mici, unde necesarul termic este redus. Acest tip de centrala prezinta un set de avantaje: sunt silentioase, au dimensiuni reduse, au pret de achzitie redus si asigura un confort ridicat, neimplicand efortul uman pentru functionare. De asemenea, au un randament ridicat, care se apropie de 99.5% si necesita un cost de instalare scazut. Cu toate acestea, gama de putere este redusa, pana la 100kW, iar costurile de exploatare sunt mai ridicate decat ale altor tipuri de centrala.
 • Centrala termica prin condensatie este considerata inovatia in domeniul acestor instalatii termice, acum inlocuind in comert centrala termica conventionala. Acest tip de central recupereaza caldura latent de condesare a vaporilor de apa rezultati in urma arderii, astfel incat eficienta este superioara. Pretul de achizitie este ridicat, trebuie indeplinite o serie de conditii ca acestea sa functioneze la eficienta maxima, insa presupun un cost de exploatare scazut, cu un consum mai redus cu aproximativ 25-30% comparativ cu centralele conventionale.
 • Centrala pe baza de combustibil solid utilizeaza ca sursa de combustibil material ecologic, precum lemn, carbune, palet, rumegus. Are un pret initial mare, insa foloseste combustibil mult mai ieftin decat celelalte variante de centrale. Totusi, solicita inarcari dese (la 6-8 ore), astfel incat utilizarea poate sa fie greoaie. Randamentul este mediu si poate constitui o buna alegere pentru cei care au un spatiu mare de incalzit ori care locuiesc in zone in care nu este accesibila racordarea la gaz, ceea ce face imposibila utilizarea altor tipuri de instalatii termice.

 

Montari de calorifere si tevi – lucrari care insotesc montarea de centrale termice

Dupa stabilirea tipului de centrala termica in functie de aria de acoperire si rentabilitate, este nevoie de stabilirea tipului calorifere si tevi pentru ca intreaga instalatie termica sa functioneze in parametri optimi.

Exista mai multe variante din care sa optezi pentru cel mai potrivit model de calorifer. Aceasta alegere va fi facuta in functie de buget, caracteristicile spatiului si performantele pe termen lung:

 • Caloriferele de otel sunt cele mai ieftine, fiind ideale pentru spatii mici care au nevoie de incalzire rapida, dar au dezavantajul duratei mici de viata.
 • Caloriferele de aluminiu au un consum rezonabil, durata de viata ajunge pana la 20 de ani si se incalzesc rapid, dar se si racesc mai repede.
 • Caloriferele de fonta sunt ideale pentru spatii mari avand o performanta de pastrare a caldurii superioara celorlalte tipuri de calorifere. Sunt si cele mai rezistente loviturilor si coroziunii, dar prezinta dezavantajul unor preturi mai ridicate, nu sunt cele mai aspectuoase si sunt greu de manevrat si transportat.

Alegerea tevilor se bazeaza pe pret, rezistenta in timp, randament, dar si pe factorul estetic:

 • Tevile de cupru sunt cele cu legaturile realizate prin sudura, cu cea mai lunga durata de viata si sunt rezistente la uzura, presiune si diferente de temperatura.
 • Tevile de polipropilena (PPR) prezinta rezistenta la temperaturi inalte, la coroziune si factori chimici distructivi, avand o durata de viata care atinge 30 de ani in medie, cu un pret mai redus decat al celor de cupru.

* Echipa noastra va sta la dispozitie cu sfaturi pentru alegerea de centrale termice, tevi si calorifere potrivite pentru: hale si spatii industriale, comerciale si publice sau lucrari termice de amploare pentru locuinte private, sedii de firme si alte spatii extinse.

 

SEMINEE SI TERMOSEMINEE

In categoria lucrarilor de instalatii termice intra si semineele.

Acestea au castigat foarte multa popularitate in ultima vreme, fiind o alegere inedita pentru incalzirea locuintelor si a proprietatilor comerciale (restaurante, cafenele, spatii in regim hotelier s.a.m.d). In functie de amenajarea interioara puteti opta pentru un semineu modern, pe gaz sau electric, ori un semineu clasic, pe lemne sau peleti.

Puterea de incalzire a unui semineu este determinata de modelul ales si de suprafata care trebuie incalzita, care poate varia de la o incapere de dimensiuni medii sau mari pana la un interior intreg, daca se opteaza si pentru un sistem de canalizare a aerului cald si in alte incaperi. Materialele folosite pentru a imbraca un semineu sunt de asemenea foarte importante.

Spre exemplu, un focar de semineu din fonta imbracat in caramida sau samota este o combinatie ideala deoarece se incalzeste repede si retine caldura mai mult timp.  Daca pretuiesti mai mult aspectul estetic la un semineu, cea mai buna alegere pentru tine este piatra decorativa.

Pe langa toate aceste tipuri de seminee clasice exista si modele de seminee cu boiler incorporat, daca iti doresti inca o sursa de apa calda, mai economicoasa.

Indiferent de optiunea de incalzire aleasa, Carpat Instal executa urmatoarele tipuri de lucrari de instalatii termice:

 • Montare centrale termice
 • Montare calorifere
 • Montare robineti termostatati
 • Montare termostat
 • Montare seminee si termoseminee;