Blog

Blog

Panourile sandwich utilizate pentru constructii moderne  

Etichete: , , Uncategorized 0 comentarii
featured image

Panourile sandwich sunt utilizate tot mai des in constructiile moderne. Acest lucru nu este de mirare, deoarece aceste panouri prezinta o serie de avantaje pentru care sunt foarte apreciate de constructori. Acestea se pot folosi pentru diferite structuri si proiecte, reducand considerabil timpul de constructie. Citeste in continuare si afla mai multe!

Timpurile moderne impun solutii moderne in domeniul constructiilor, care sa tina pasul cu ritmul accelerat al dezvoltarii. Se construieste mai mult ca niciodata, iar piata imobiliara este intr-o continua ascensiune.

Asadar, constructorii cauta materiale eficiente, de calitate si cu care sa poata lucra usor astfel incat sa realizeze lucrari de calitate intr-un timp cat mai scurt. Panourile sandwich reprezinta unul dintre aceste materiale.

 

Iata tot ce trebuie sa stii despre panourile sandwich:

 

• Ce sunt?

 

Panourile sandwich sunt niste placi formate din mai multe straturi. Acestea au un miez realizat dintr-un material termoizolant, precum polistirenul sau spuma bazaltica, care este facut “sandwich” intre doua fete exterioare din placi dure, realizate din PVC, aluminiu, tabla laminata sau placaj furniruit.

 

• Pentru ce pot fi folosite?

 

Panourile sandwich pot fi folosite pentru diferite constructii industriale, precum hale sau spatii comerciale. Nu sunt folosite atat de des in constructia locuintelor, dar tind sa fie folosite pentru constructiile adiacente dintr-o gospodarie, precum garajul.

De asemenea, panourile sandwich pot fi folosite atat pentru ridicarea peretilor, cat si pentru acoperis. Pentru uz casnic, acestea se pot folosi pentru izolarea interioara si exterioara a peretilor. Panourile sandwich sunt ideale pentru aceasta activitate, deoarece in functie de materialele din care sunt alcatuite, izoleaza atat fonic, cat si termic.

In plus, panourile sandwich cu interior din vata bazaltica au si proprietati ignifuge, impiedicand raspandirea focului in cazul unui potential incendiu.

 

• Ce avantaje au?

 

Acest tip de materiale de constructie prezinta mai multe avantaje apreciate de constructori. Tocmai de aceea au devenit o alegere populara pentru lucrarile moderne din domeniul constructiilor.

Panourile sandwich sunt o alegere buna deoarece:

  • Au o buna capacitate de izolare termica si fonica
  • Au o greutate redusa, fiind usor de transportat si montat
  • Reduc considerabil timpul de constructie
  • Au un raport avantajos calitate-pret
  • Au o durata de viata de aproximativ 50 de ani
  • Sunt o alegere ecologica, care nu dauneaza mediului inconjurator

 

• Ce dezavantaje au?

 

In ceea ce priveste dezavantajele, acestea nu sunt foarte multe. Poate cel mai insemnat dezavantaj este faptul ca panourile sandwich, in functie de materialele din care sunt realizate, se pot fisura usor daca nu sunt montate cum trebuie. De asemenea, panourile nu au o rezistenta foarte mare la prinderea in suruburi.

In concluzie, panourile sandwich sunt cu siguranta o optiune pe care este bine sa o ai in vedere cand alegi materialele de constructie. Tine cont de proprietatilor lor, avantajele, dar si dezavantajele pe care le prezinta si asigura-te ca le vei folosi in conformitate cu nevoile proiectului tau.

Noi folosim cu incredere panourile sandwich in diferite tipuri de lucrari de constructii, in special pentru realizarea de hale metalice. Daca ai nevoie de o echipa de mesteri profesionisti pentru executia unor astfel de lucrari, iti stam la dispozitie. Contacteaza-ne acum!

Adauga comentariu